Mot Mindelo

Lämnade Tarrafal på Sao Nicolau vid 10.00 i dag. Trevligt att gå de dryga 30 Nm i dagsljus för att se öarna på vägen mot Mindelo på Sao Vicente.

Natten till i dag fick vi erfara hur vindarna går från 0-20 ms på nolltid. Bergen mot norr skapar kraftiga fallvindar som träffar oss ankarliggare med stor kraft. Bara någon distans ut från oss var det alldeles stilla. Det blev extra tydligt då vi såg svenska Gladan ligga där ute utan vind. Vi anropade på VHF och fick veta att vi kommer att träffas i Mindelo.

Allt på vårt däck är täckt med ett tunnt lager ljusröd sand. Vi ställer vår förhoppning till ordentligt regn så småningom, även om vi försöker spola med eget sötvatten. De vita skoten är inte vita längre.

Just nu blåser det ca 10 ms och vi seglar med liten genua/klyvare och full fock. Fin segelsättning i den höga sjön som kommer in tvärs tillsammans med vinden.

Per-Erling

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *